VDS Nedir?
İngilizce açılımı; “ Virtual Dedicated Server “ olan VDS, en yalın haliyle sanal bir sunucu olarak bilinmektedir. Severde işlemci, hard disk ve RAM bulunur ve sadece kişiye özeldir. Kişi isterse vds kiralama yapabilir.
İhtiyaca Göre Donanım.
Kullanıcıya özel olarak oluşturulan sanal server; gerçek bir fiziki sunucunun sanal olarak, donanımsal ve yazılımsal parçalara bölünmesi işlemidir.
Parçalara bölünmüş donanımsal aygıtlar tamamen server gibi sanal olarak görev yapmaktadır. Dolar kurunda meydana gelen artış ile beraber fiziki server oluşturulmak oldukça maliyetli olmaktadır. Bu noktadasanal server ile çok daha az maliyet ile istenilen hizmet sağlanabilmektedir.
Server sadece satın alınan bir sistem değildir. Birçok firma tarafından vds kiralama hizmeti verilmektedir. server kullanıcıları verilen kiralama hizmetinden kısa süreli olarak faydalanabileceği gibi uzun süreli olarak da faydalanabilmektedir.
Hangi İşletim Sistemi.
Seçilen donanımsal aygıtlara uygun işletim sistemi kullanıcı tarafından belirlenmektedir. Herhangi bir olumsuz durum da bilgi işlem personelinin işletim sistemi hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir.
Serverler normal pclere göre daha çok önemli verilerin olduğu çok özellikli olması gereken bilgisayarlardır. Bu açıdan önem arz eder.
VDS Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Hizmet alınan firmanın teknik hizmet departmanında çalışan kişilerin 7/24 canlı destek vermesi kullanıcı açısından oldukça önemlidir. Ayrıca kullanılacak olan işletimsistemi ve donanımsal araçların özellikleri de son derece önemlidir. VDS kiralama işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ise ihtiyaca yönelik olmasıdır.